Primarul Veneţiei, Giorgio Orsoni, acuzat de corupţie, a demisionat

Giorgio Orsoni, primarul de centru-stânga al oraşului Veneţia, implicat într-un scandal de corupţie şi de spălare de bani şi exclus din Partidul Democrat, şi-a anunţat vineri demisia.

61 afișări
Imaginea articolului Primarul Veneţiei, Giorgio Orsoni, acuzat de corupţie, a demisionat

Primarul Veneţiei, Giorgio Orsoni, acuzat de corupţie, a demisionat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Orsoni este arestat la domiciliu din 4 iunie, în cadrul unei vaste anchete care vizează zeci de politicieni din regiunea Veneto.

Ancheta vizează deturnarea de fonduri în atribuirea contractelor pentru construirea masivului sistem "Mose" ("Moise"), destinat protejării Veneţiei de creşterea nivelului mării.

Orsoni este suspectat că a finanţat ilegal campania electorală premergătoare municipalelor din 2010 parţial din fonduri destinate acestui proiect.

"Suntem dezolaţi din punct de vedere uman pentru Giorgio Orsoni, dar am ajuns la convingerea că nu mai sunt întrunite condiţiile pentru a continua mandatul de primar al Veneţiei", a declarat vineri dimineaţă Debora Serracchiani, vicepreşedintele Partidului Democrat. Măsura de retragere a sprijinului politic este susţinută de preşedintele filialei regionale a formaţiunii, Roger de Menech.

"Îmi lasă un gust amar modul superficial în care Partidul Democrat a tratat cazul meu", a reacţionat Orsoni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici