Primele concluzii în cazul accidentului cumplit de teleferic din Italia: cablu rupt şi frână de urgenţă nefuncţională

Primele estimări ale anchetei accidentului de teleferic din Italia arată că un cablu s-a rupt, dar nu ar fi funcţionat nici frâna de urgenţă a telecabinei. Între timp, starea singurului copil care a supravieţuit accidentului este critică, dar medicii spun că speră în refacerea sa.

2695 afișări
Imaginea articolului Primele concluzii în cazul accidentului cumplit de teleferic din Italia: cablu rupt şi frână de urgenţă nefuncţională

Primele concluzii în cazul accidentului cumplit de teleferic din Italia: cablu rupt şi frână de urgenţă nefuncţională

Procurorul Olimpia Bossi a declarat, conform agenţiei ANSA, că frâna de urgenţă a telecabinei „nu a funcţionat”.

Pe lângă cablul rupt, ancheta procurorului va trebui să stabilească motivul pentru care frâna de urgenţă a cabinei prăbuşite nu a funcţionat.

„Toate acestea sunt presupuneri, dar cred că a existat o dublă problemă: ruptura cablului şi frâna de urgenţă nu a funcţionat. Nu ştim de ce nu s-a activat”, spune salvatorul alpin Matteo Gasparini.

Frîna de urgenţă nu s-a activat, iar după ce s-a rupt cablul, telecabina a coborât în viteză, ajungând să fie catapultată.

Apelul de urgenţă a fost făcut în jurul orei 12.15, de către o persoană care se afla în zonă şi care a asistat la căderea telecabinei. Salvatorii ajunşi acolo cu elicopterele au identificat doi supravieţuitori, copii, duşi apoi la spitalul Regina Margherita din Torino, unde ulterior unul dintre ei a murit.

Comunitatea din Stresa a declarat, luni, doliu în oraş.

Între timp, singurul copil care a supravieţuit accidentului, în vârstă de 5 ani, „a petrecut o noapte liniştită şi acum nu mai rămâne decât să sperăm”, potrivit medicului Giovanni La Valle.

Băiatul a fost operat şi este intubat.

„Aşteptăm următoarele 48 de ore. Situaţia este critică, dar putem spera”, adaugă La Valle.

Medicii nu pot spune dacă cel mic a suferit traume cerebrale.

În spital a ajuns mătuşa copilului, sora bărbatului care a murit în accident alături de soţie şi de celălalt fiu, de 2 ani. Familia, de origine israeliană, locuia în zona Pavia. „Am aflat ce s-a întâmplat din mesajele Whatsapp. Multă lume mi-a transmis că îi pare rău şi nu înţelegeam despre ce e vorba”, spune Aya Biran, mătuşa singurului copil care a supravieţuit accidentului.

14 turişti au murit duminică după ce o telecabină din staţiunea Stresa din nordul Italiei s-a prăbuşit. Cinci dintre aceştia erau israelieni. Practic, tragedia a lovit cinci familii, trei cu domiciliul în Lombardia, una în Emilia Romagna şi una în Calabria.

Problema de suprasarcină a fost exclusă, deoarece într-o cabină pot fi transportate peste 35 de pasageri.

Cabina a căzut de la o înălţime de 15 metri şi s-a rostogolit la vale, izbind un copac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici