Primele decese cauzate de Covid în ultimele şase luni,în China

China raportează primele trei decese cauzate de Covid în ultimele şase luni, iar cazurile noi din Beijing cresc.

142 afișări
Imaginea articolului Primele decese cauzate de Covid în ultimele şase luni,în China

Hepta

Primul deces, anunţat duminică de oficiali, a fost cel al unui bărbat în vârstă de 87 de ani, scrie The Guardian.

Beijingul a raportat luni 962 de noi infecţii, faţă de 621 cu o zi înainte.

Comisia Naţională de Sănătate a declarat duminică că a înregistrat 26.824 de infecţii locale în întreaga naţiune în ultimele 24 de ore, apropiindu-se de vârfurile din aprilie.

Elevii din şcolile din mai multe districte din Beijing s-au pregătit luni pentru orele de curs online, după ce oficialii au cerut locuitorilor din unele dintre cele mai afectate zone să rămână acasă.

Anunţul vine după ce, pe 11 noiembrie, Beijingul a avut cea mai semnificativă relaxare a restricţiilor de până acum, inclusiv reducerea timpului de carantină obligatorie pentru cei care vin din străinătate.

Apoi, pe măsură ce noile cazuri cresc, oficialii de la Beijing şi-au repetat apelul către localnici să evite călătoriile "neimperative" între districte pentru a evita răspândirea virusului.

Unele dintre cele mai mari centre comerciale din Beijing au fost închise duminică, în timp ce altele au redus orele de deschidere sau au interzis servirea la masă în restaurante.

În Guangzhou, centrul de producţie din sudul ţării, peste 8.000 de noi cazuri zilnice au fost raportate duminică, ceea ce a determinat oficialii să lanseze un control general al Covid în districtul central Haizhu, care găzduieşte aproximativ 1,8 milioane de persoane, şi să blocheze districtul Baiyun timp de cinci zile.

Guangzhou a fost scena unor proteste furioase şi a unor ciocniri cu poliţia săptămâna trecută din cauza unei noi închideri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici