Primele efecte după Brexit , ce spune un şofer român

  • Procesul de separare de UE s-a încheiat oficial la miezul nopţii
  • Acordul UE-UK a fost semnat miercuri
  • Acordul stabileşte relaţia comercială şi de cooperare a UE cu Marea Britanie
19513 afișări
Imaginea articolului  Primele efecte după Brexit , ce spune un şofer român

(B) STIRILE - Primele efecte după Brexit

 
Marea Britanie a „divorţat” de blocul european azi noapte, la ora 23:00 ora Londrei şi miezul nopţii, ora din Bruxelles. 
Primele efecte au început deja să apară. Traficul de camioane între Franţa şi Marea Britanie, prin Eurotunel, a scăzut drastic în noaptea de Revelion.
Primele camioane s-au arătat pentru a trece Eurotunnel în cursul dimineţii. Verificărilor de rutină cu care au fost obişnuiţi şoferii li s-au adăugat unele suplimentare. Primul şofer care a trecut prin Eurotunnel după Brexit a fost entuziasmat.
 
Ivanov, şofer de camion, a precizat:”Minunat. Sunt foarte fericit să fiu primul. Primul şofer nu doar de Anul Nou, dar şi primul şofer după Brexit. Ştiţi voi, pentru un nou start pentru Marea Britanie. Bla, bla, bla”. 
 
John Keefe, reprezentant Getlink, deţinător Eurotunnel, a declarat :”Ne-am restrâns o mare parte din activitate într-o singură zonă. În această zonă de oprire efectupm toate verificările de siguranţă şi securitate camioanelor, înainte să se îmbarce. Pe lângă asta, am adăugat şi scanarea sau fotografierea documentelor de conformitate. Printre primii şoferi care au parcurs Eurotunnel-ul s-a aflat şi un român. ”
 
„Viitorul nu cred că va fi complicat”, a spus  şoferul român Toma Moise, în timp ce înmâna documentele pentru verificare. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici