Primele imagini cu Hugo Chavez după operaţie. Preşedintele Venezuelei s-a întâlnit cu Fidel Castro - VIDEO

Televiziunea cubaneză a prezentat marţi imagini cu preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, care părea slăbit, dar în formă bună în cursul unei conversaţii cu fostul lider cubanez Fidel Castro.

1064 afișări
Imaginea articolului Primele imagini cu Hugo Chavez după operaţie. Preşedintele Venezuelei s-a întâlnit cu Fidel Castro - VIDEO

Primele imagini cu Hugo Chavez după operaţie. Preşedintele Venezuelei s-a întâlnit cu Fidel Castro

Imaginile, primele difuzate după operaţia de urgenţă suferită de Chavez la 10 iunie la Havana, au fost transmise şi de televiziunea oficială din Venezuela, unde guvernul depune eforturi pentru a opri răspândirea zvonurilor privind agravarea stării de sănătate a preşedintelui.

Jurnalul televiziunii cubaneze a prezentat o înregistrare video şi mai multe fotografii ale lui Chavez, îmbrăcat cu o bluză în culorile drapelului venezuelan, stând într-o grădină sau aşezat într-o cameră, în timpul unei conversaţii cu liderul istoric cubanez.

"Marţi dimineaţă a avut loc o întâlnire frăţească între tovarăşul Fidel şi preşedintele venezuelan (...), în cursul căreia au vorbit despre amintirile de la întâlnirile precedente", se arată într-un comunicat citit în jurnal.

Una dintre fotografii îi prezintă pe Chavez şi Castro citind ediţia de marţi a ziarului oficial cubanez.

Preşedintele venezuelan, aflat la putere din 1999, a fost operat de urgenţă la Havana, unde se afla într-o vizită oficială, iar după intervenţia chirurgicală nu a fost dat publicităţii nici un raport medical oficial.

Absenţa intervenţiilor în media ale lui Chavez a determinat apariţia a numeroase zvonuri privind starea sa de sănătate. "Telefonează în fiecare zi (...), este un proces de refacere şi trebuie lăsat" să se odihnească, a afirmat marţi ministrul venezuelan al Energiei şi Petrolului, Rafael Ramirez. "Preşedintele se va întoarce atunci când va fi vindecat, dar, până atunci, guvernul funcţionează şi noi lucrăm", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici