Primele imagini televizate cu un jurnalist turc capturat de militarii regimului sirian - VIDEO

Posturile de televiziune turce au difuzat luni primele imagini cu un cameraman turc dat dispărut în urmă cu o săptămână în timp ce transmitea din Alep, în nordul Siriei, unde a afirmat că a fost capturat de militarii sirieni.

427 afișări
Imaginea articolului Primele imagini televizate cu un jurnalist turc capturat de militarii regimului sirian - VIDEO

Primele imagini televizate cu un jurnalist turc capturat de militarii regimului sirian - VIDEO (Imagine: Captura video)

În imaginile difuzate de televiziunea oficială de ştiri Al-Ikhbariya din Siria, preluate de posturile NTV şi CNN-Türk, Cüneyt Ünal pare în stare de sănătate destul de bună dar foarte trist şi având urme de vânătăi sub ochi.

Exprimându-se pe un ton nervos, cameramanul care lucrează pentru postul de limbă arabă Al-Hurra cu sediul la Washington, a precizat că a fost însoţit în timpul transmisiei de la Alep de persoane "care aveau arme în mâini".

Postul Al-Ikhbariya l-a prezentat, de asemenea, pe jurnalistul turc agitând un lansator de rachetă, sugerând astfel, potrivit presei turce, că lupta alături de insurgenţii sirieni.

Ministrul turc de Externe Ahmet Davutoglu a denunţat o manipulare, afirmând că jurnalistul turc nu făcea decât să transmită luptele şi a avertizat statul sirian în privinţa situaţiei acestuia.

"Statul sirian este responsabil de sănătatea jurnalistului nostru", a declarat Davutoglu în faţa presei din Ankara.

Turcia, care a fost într-o perioadă apropiată regimului sirian, a întrerupt relaţiile cu autorităţile de la Damasc. Ea cere plecarea preşedintelui Bashar al-Assad şi susţine rebelii.

Postul de televiziune Al-Hurra a anunţat în urmă cu o săptămână că a pierdut contactul cu doi dintre jurnaliştii săi de la Alep, corespondentul Bashar Fahmi şi cameramanul turc Cüneyt Ünal.

Patru jurnalişti străini au fost ucişi în violenţele din Siria de la începutul lui martie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici