Primele negocieri directe israeliano-palestiniene, prevăzute luni

Primele întâlniri privind negocieri de pace directe între israelieni şi palestinieni sunt prevăzute încă de luni seara şi marţi dimineaţa, la Washington, a anunţat duminică Jennifer Psaki, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, citată într-un comunicat.

148 afișări
Imaginea articolului Primele negocieri directe israeliano-palestiniene, prevăzute luni

Tzipi Livni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi (duminică), secretarul de Stat John Kerry a discutat cu preşedintele Autorităţii Palestiniene (AP) Mahmoud Abbas şi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi i-a invitat personal să îşi trimită echipele de negociatori la Washington cu scopul de a relua în mod oficial negocieri directe. Primele întâlniri sunt prevăzute luni seara, pe 29 iulie, şi marţi, pe 30 iulie", adaugă Departamentul de Stat.

Israelienii vor fi reprezentaţi de către ministrul Justiţiei Tzipi Livni şi Yitzhak Molcho. Delegaţia palestiniană va fi condusă de către negociatorii Saeb Erekat şi Mohammad Shtayyeh, precizează Psaki.

Aşa cum a anunţat secretarul de Stat la 19 iulie, la Amman, în Iordania, israelienii şi palestinienii au ajuns la un acord în vederea reluării unor negocieri directe, iar întâlnirile de la Washington vor marca începutul acestor negocieri, mai precizează ea.

"Aceste negocieri vor reprezenta o ocazie de dezvoltare a unui plan de lucru care va stabili modul în care vor proceda părţile în aceste negocieri, în decursul următoarelor luni", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

În invitaţia sa, secretarul de Stat a lăudat "curajul demonstrat de premierul Netanyahu şi preşedintele Abbas", a continuat ea, anunţând că acesta a adăugat că "cei doi lideri au dat dovadă de o voinţă de a adopta decizii dificile, un lucru esenţial în vederea ajungerii" la reluarea negocierilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici