Primul caz de microencefalie asociat cu virusul Zika, înregistrat în Spania

Autorităţile spaniole au anunţat, miercuri, primul caz de microencefalie asociat cu virusul Zika, informează agenţia de ştiri AFP pe pagina electronică.

890 afișări
Imaginea articolului Primul caz de microencefalie asociat cu virusul Zika, înregistrat în Spania

Primul caz de microencefalie asociat cu virusul Zika, înregistrat în Spania (Imagine Mihai Spiridonica / Mediafax Foto)

"O femeie însărcinată a fost infectată cu Zika şi denga, iar fetusul prezenta diverse malformaţii," se arată într-un comunicat publicat de autorităţile medicale din Catalonia.

Potrivit statisticilor oficiale din data de 3 mai, în Spania erau înregistrate 105 cazuri de Zika, dintre care 13 femei însărcinate, însă în toate aceste cazuri este vorba de persoane care au călătorit în zonele afectate din America Latină.

Actuala epidemie cauzată de virusul Zika a început în 2015, în Brazilia, unde, până acum, s-au înregistrat peste 1,5 milioane de cazuri.

Virusul Zika, transmis, de regulă, prin înţepătura ţânţarilor din specia Aedes, dar şi pe cale sexuală, a fost depistat în peste 30 de ţări şi se răspândeşte rapid în special în America Centrală şi cea de Sud.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici