Primul deces din cauza gripei porcine în Argentina

Un prim caz mortal de gripă A H1N1 a fost confirmat în Argentina, cea de a zecea ţară în care s-a înregistrat un deces provocat de această boală, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din Buenos Aires, în timp ce în Statele Unite bilanţul morţilor a ajuns la 46.

6 afișări
Imaginea articolului Primul deces din cauza gripei porcine în Argentina

Primul deces din cauza gripei porcine în Argentina (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Este vorba despre o fetiţă în vârstă de trei luni, care a decedat într-un spital din Buenos Aires, potrivit sursei citate.

Numărul bolnavilor a crescut de asemenea la 733, cu 89 de cazuri noi confirmate luni. Trei persoane sunt în stare gravă şi au fost conectate la aparate pentru a putea respira, iar o alta a fost transferată la terapie intensivă.

Ultimul bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) era de 35.928 de bolnavi în 76 de state, cu 163 de morţi, fără a lua în calcul moartea unui pacient în Scoţia, duminică, primul deces din cauza virusului A H1N1 în Marea Britanie şi în afara continentului american.

Numărul victimelor a crescut între timp în Statele Unite, unde a ajuns la 46 de morţi, şi în Canada, unde sunt şapte decese.

În afară de Mexic, statul cel mai afectat, cu 108 morţi, alte state au înregistrat decese din cauza virusului, printre care Chile (doi morţi), Costa Rica (un mort), Columbia (un mort) şi Guatemala (un mort).

Luni autorităţile sanitare canadiene anunţau 534 de cazuri noi confirmate, ridicând bilanţul la nivel naţional la 4.049 de bolnavi. Până în prezent 212 cazuri au necesitat spitalizare şi au fost constatate şapte decese.

În Statele Unite, un copil infectat cu virusul A H1N1 a murit în Minnesota, au anunţat luni autorităţile sanitare locale, numărul morţilor la nivel naţional ajungând la 46.

Copilul, care "avea şi alte probleme de sănătate, a fost internat pentru scurt timp, iar săptămâna trecută a murit", a anunţat Departamentul Sănătăţii din Minnesota într-un comunicat.

Analizele "au stabilit ulterior că acesta avea gripă A H1N1", adaugă comunicatul, fără a preciza vârsta, sexul sau modul în care copilul a contactat virusul.

Ultimul bilanţ al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea maladiilor (CDC) publicat vineri menţiona 45 de decese şi 17.855 de cazuri confirmate pe tot teritoriul Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici