Principalele pandemii din ultimii 100 de ani - GALERIE FOTO

Gripa porcină, care a provocat moartea a cel puţin 20 de persoane în Mexic, are "în mod clar un potenţial pandemic", ce obligă "toate statele să îşi intensifice măsurile de supraveghere", potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

3644 afișări
Imaginea articolului Principalele pandemii din ultimii 100 de ani - GALERIE FOTO

Între 1918 şi 1919, "gripa spaniolă" a afectat o mare parte din populaţia mondială şi s-a soldat cu cel puţin 40 de milioane de decese, potrivit OMS

GALERIE FOTO

AFP prezintă principalele pandemii din ultimii 100 de ani:

Gripa A a provocat în secolul al XX-lea trei mari epidemii.

Între 1918 şi 1919, "gripa spaniolă" a afectat o mare parte din populaţia mondială şi s-a soldat cu cel puţin 40 de milioane de decese, potrivit OMS.

Pandemiile următoare au fost mai puţin ucigaşe, însă gripa asiatică din 1957-1958 a provocat de asemenea moartea a circa patru milioane de persoane.

Gripa din Hong Kong, din perioada 1968-1969, a provocat decesul a circa două milioane de persoane.

De la începutul secolului al XX-lea, mai multe epidemii au izbucnit fără a provoca la fel de multe decese ca şi pandemiile din secolul precedent.

Epidemia de penumonie atipică (SARS), care a apărut în China în 2003, a afectat 8.000 de persoane şi a provocat peste 800 de decese în întreaga lume, dintre care 350 în China.

De altfel, tulpina H5N1 a virusului gripei aviare a provocat moartea a peste 250 de persoane, în special în sud-estul Asiei, de la apariţia sa, în 2003.

Pe de altă parte, epidemiile anuale de gripă sunt periculoase, deoarece o mare parte a populaţiei este afectată de acest virus cu mutaţii foarte rapide care produc frecvent noi tulpini împotriva cărora oamenii nu au imunitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici