Principalele site-uri ale reţelei Al-Qaida nu mai funcţionează de o săptămână

Forumurile online ale reţelei teroriste Al-Qaida sunt inactive de mai mult de o săptămână, aceasta fiind cea mai îndelungată perioadă de întrerupere de când au început să emită, acum opt ani. Nicio instituţie nu a asumat public responsabilitatea dezactivării site-urilor, dar experţii cred că la origine este un atac cibernetic, lansat de un stat, o organizaţie sau un grup de hackeri.

120 afișări
Imaginea articolului Principalele site-uri ale reţelei Al-Qaida nu mai funcţionează de o săptămână

Principalele site-uri ale reţelei Al-Qaida nu mai funcţionează de o săptămână

Principalul site, Shumukh al-Islam, nu mai funcţionează din 22 martie, iar între timp s-au defectat alte patru forumuri online. Shumukh îşi revenise puţin în cursul zilei de luni, dar acum nu mai funcţionează deloc, informează Washington Post, în ediţia online.

Autorităţile americane şi cele din alte state şi-au exprimat de mult timp preocuparea în legătură cu site-urile afiliate reţelei teroriste Al-Qaida.

Agenţiile guvernamentale americane susţin la nivel oficial că nu sunt implicate în aceste atacuri, conform unor oficiali de rang înalt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici