Principalul lider Hamas din Fâşia Gaza, la prima apariţie publică după ofensiva israeliană

Principalul lider al mişcării Hamas din Fâşia Gaza, Mahmoud Zahar, a apărut sâmbătă în public pentru prima dată de la încheierea ofensivei militare israeliene împotriva mişcării islamiste.

28 afișări
Imaginea articolului Principalul lider Hamas din Fâşia Gaza, la prima apariţie publică după ofensiva israeliană

Principalul lider Hamas din Fâşia Gaza, la prima apariţie publică după ofensiva israeliană

Un purtător de cuvânt al Hamas a declarat, tot sâmbătă, că mişcarea se aşteaptă ca în următoarele câteva zile să încheie un acord cu Israelul pentru redeschiderea punctelor de trecere către Fâşia Gaza.

Zahar a fost văzut în timp ce se îndrepta către Egipt, pentru negocieri cu oficiali de la Cairo, cu care va discuta un acord de încetare a focului cu Israelul, au declarat surse din cadrul Hamas. Liderul mişcării islamiste face parte dintr-o delegaţie formată din şapte membri ai conducerii Hamas care a intrat în Egipt, unde se va întâlni cu şeful serviciilor de informaţii, Omar Suleiman.

Suleiman mediază discuţii indirecte între oficiali israelieni şi palestinieni în vederea încheierii unui acord de încetare a focului de durată între cele două părţi, după ce războiul din Fâşia Gaza s-a încheiat în baza unor armistiţii unilaterale declarate la 18 ianuarie.

Zahar a supravieţuit unei tentative israeliene de asasinat şi este unul dintre ideologii mişcării islamiste.

Un purtător de cuvânt al Hamas a precizat că membrii mişcării se aşteaptă ca în curând să ajungă la un acord cu Israelul pentru redeschiderea punctelor de trecere.

"Dacă eforturile Egiptului vor avea succes, sperăm să ajungem la acest acord în următoarele zile", a spus Fawzi Barhum. "Dacă primim răspunsuri satisfăcătoare din partea Israelului, acest acord va pune capăt asediului" impus Fâşiei Gaza de la preluarea controlului de către Hamas, în iunie 2007, a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici