Prinţul Charles avertizează: Populismul riscă să ducă la repetarea ”ororilor trecutului”

Prinţul Charles al Marii Britanii a avertizat în privinţa creşterii mişcării populiste în întreaga lume şi asupra riscului repetării ”ororilor trecutului”, informează Reuters.

1305 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles avertizează: Populismul riscă să ducă la repetarea ”ororilor trecutului”

Prinţul Charles al Marii Britanii: Populismul riscă să ducă la repetarea ”ororilor trecutului” (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Moştenitorul tronului Marii Britanii plănuieşte să preia titlul de Apărător al Credinţei în cadrul unui efort de a unifica toate religiile, în momentul în care va deveni rege. Acesta a declarat postului BBC că există o creştere în rândul celor care au aderat la o credinţă religioasă minoritară.

”Toate acestea sunt ecouri îngrijorătoare ale zilelor întunecate din anii 1930. Generaţia părinţilor mei a luptat şi a murit în lupta împotriva intoleranţei, extremismului monstruos şi împotriva unei încercări inumane de a extermina populaţia evreiască din Europa”, a spus prinţul Charles.

”Este incredibil cum 70 de ani mai târziu putem remarca în continuare asemenea persecuţii maleficie. Le datorăm celor care au suferit şi au murit într-un mod onorabil să nu repetăm ororile trecutului”, a adăugat acesta.

Comentariile prinţului au loc la scurt timp după ce în luna noiembrie Papa Francisc a comunicat că ”duşmănia epidemică” împotriva persoanelor de altă etnie sau religie îi afectează pe cei mai vulnerabili membri ai societăţii.

În Europa a putut fi observată o creştere a mişcării naţionaliste şi populiste, din cauza crizei imigraţiei, după ce 1,4 milioane de solicitanţi de azil au sosit în Europa de la începutul anului 2015.

Numărul infracţiunilor bazate pe ură au crescut şi în Statele Unite, la scurt timp după scrutinul prezidenţial, în urma căruia Donald Trump a fost ales preşedinte al SUA. În timpul campaniei sale acesta a promis că va deporta milioane de imigranţi ilegali şi va restricţiona imigrarea musulmanilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici