Egiptul amână, la cererea Israelului, proiectul de rezoluţie ONU pe tema activităţilor de colonizare

Egiptul a decis, la solicitarea Israelului, amânarea depunerii proiectului de rezoluţie care urma să fie dezbătut în Consiliul de Securitate ONU pe tema activităţilor de colonizare israeliene, relatează site-ul agenţiei Reuters.

4582 afișări
Imaginea articolului Egiptul amână, la cererea Israelului, proiectul de rezoluţie ONU pe tema activităţilor de colonizare

Egiptul amână, la cererea Israelului, proiectul de rezoluţie ONU pe tema activităţilor de colonizare

"Egiptul a amânat dezbaterea după o intensă campanie de lobby făcută de Israel", au declarat surse din anturajul preşedintelui egiptean, Abdel Fattah al-Sisi.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, şi preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, au cerut Administraţiei Barack Obama să blocheze prin veto, la Consiliul de Securitate ONU, un proiect de rezoluţie care prevede încetarea activităţilor israeliene de colonizare în Cisiordania.

"Statele Unite trebuie să blocheze prin veto proiectul de rezoluţie antiisraelian dezbătut în Consiliul de Securitate ONU", a transmis Benjamin Netanyahu prin Twitter.

Egiptul a prezentat în Consiliul de Securitate ONU un proiect de rezoluţie care prevede încetarea activităţilor israeliene de colonizare în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, zone revendicate de Autoritatea Palestiniană.

După câteva ore, Donald Trump, viitorul preşedinte al SUA, a transmis prin Twitter şi Facebook: "Rezoluţia dezbătută la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite referitoare la Israel trebuie blocată prin veto. Aşa cum Statele Unite susţin de mult timp, pacea dintre israelieni şi palestinieni se va realiza doar prin negocieri directe între părţi, nu prin impunerea unor condiţii de către Naţiunile Unite. Actuala situaţie plasează Israelul într-o poziţie delicată în negocieri şi este extrem de nedreaptă pentru toţi israelienii", a adăugat Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici