Prinţul Harry va primi o plată ,,substanţială” în cazul procesului de hărţuire a telefonului mobil cu tabloidele britanice

Prinţul Harry a declarat, vineri, că misiunea sa de epurare a presei va continua ,,până la capăt", după ce a acceptat daune substanţiale pentru a soluţiona procesul său împotriva Mirror Group Newspapers (MGN), relatează Reuters.

769 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry va primi o plată ,,substanţială” în cazul procesului de hărţuire a telefonului mobil cu tabloidele britanice

Prinţul Harry va primi o plată ,,substanţială” în cazul procesului de hărţuire a telefonului mobil cu tabloidele britanice

În luna decembrie a anului trecut, Înalta Curte din Londra a hotărât că Prinţul Harry a fost victima colectării ilegale de informaţii, inclusiv a hărţuirii telefoanelor, de către jurnaliştii de la tabloidele Daily Mirror, Sunday Mirror şi Sunday People, cu ştiinţa editorilor acestora.

Judecătorul Timothy Fancourt a admis faptul că jumătate din articolele analizate au arătat faptul că Harry a fost ţinta unor acte ilegale, iar despăgubirile acordate se ridică la aproximativ 140 de mii de lire sterline, notează Reuters.

Prinţul Harry a acuzat grupul de tabloide că jurnaliştii i-au interceptat ilegal mesajele vocale pentru o perioadă de 15 ani. Potrivit CNN, acesta a lansat o nouă lovitură la adresa fostului editor al publicaţiei Daily Mirror, Piers Morgan, care a negat anterior orice cunoaştere sau implicare în activităţi ilegale.

Odată cu ieşirea din familia regală în anul 2020, Harry a denunţat tacticile presei britanice şi a făcut din cazul său împotriva MGN o piesă centrală a eforturilor sale de a impune reglementări mai stricte pentru presă, menţionează sursa citată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici