Probleme în relaţia Trump - Fox News. Preşedintele SUA cere concedierea unui jurnaliste

  • Discuţiile asupra presupuselor remarci ale lui Donald Trump în care denigrează soldaţii americani l-au făcut pe acesta să critice în termeni duri una dintre instituţiile de media care l-au sprijinit.
  • Trump a cerut ca un jurnalist de la Fox News care a relatat detalii despre scandal să fie concediat.
1361 afișări
Imaginea articolului Probleme în relaţia Trump - Fox News. Preşedintele SUA cere concedierea unui jurnaliste

Revista Atlantic a publicat o poveste care descrie modul în care Trump a anulat o vizită în care se aduceau omagii la un cimitir militar american în afara Parisului în 2018, pentru că el credea că soldaţii morţi erau „învinşi” şi „fraieri”. Alte canale media au confirmat ştirea şi au detaliat mai multe incidente de acest gen în care a fost implicat Trump.

Printre jurnaliştii care au relatat scandalul a fost şi corespondenta Fox News, Jennifer Griffin, care a confirmat pe Twitter că Trump a numit soldaţii „fraieri”.

În mijlocul negărilor agresive ale poveştii de către Casa Albă şi aliaţii lui Trump, rapoartele lui Griffin au atins probabil un punct sensibil, deoarece provin de televiziunea lăudată în numeroase rânduri de Trump.

Într-un tweet, Trump a spus: „Jennifer Griffin ar trebui concediată pentru acest tip de raportare. Niciodată să nu ne mai chemaţi pentru comentarii. Fox News a dispărut!”

Casa Albă a respins raportul. Trump numind raportul o „farsă” motivată politic.

Prima Doamnă, Melania Trump, într-o rară intervenţie politică, a spus că povestea relatată de Atlantic „nu este adevărată”.

Biden a numit presupusele comentarii „dezgustătoare” şi a spus că Trump „nu este potrivit pentru a fi comandant-şef”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici