Problema refugiaţilor nu este un lucru care să poată fi negociat, afirmă premierul turc

Criza refugiaţilor nu este un lucru care să poată fi negociat, a declarat vineri premierul turc Ahmet Davutoglu, în contextul în care Uniunea Europeană (UE) încearcă să trimită înapoi în Turcia zeci de mii de migranţi, relatează AP online.

1031 afișări
Imaginea articolului Problema refugiaţilor nu este un lucru care să poată fi negociat, afirmă premierul turc

Problema refugiaţilor nu este un lucru care să poată fi negociat, afirmă premierul turc (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

"Pentru Turcia, problema refugiaţilor nu este o chestiune de negociat, ci una a valorilor", a declarat premierul turc.

El a făcut această declaraţie la sosirea la negocieri, la Bruxelles, cu liderii UE.

Europa caută să transfere criza refugiaţilor, care a divizat puternic cele 28 de state membre, în Turcia.

Potrivit proiectului unui acord cu Ankara, UE va plăti pentru a trimite înapoi în Turcia noii migranţi care sosesc în Grecia şi care nu se califică să primească azil.

În schimbul fiecărui migrant primit de Turcia, UE va accepta un refugiat sirian. Toţi refugiaţii sirieni primiţi de Uniune urmează să fie repartzaţi între statele membre UE.

Proiectul prevede de asemenea ca Ankara să primească ajutoare în valoare de miliarde de euro, o ridicare a restricţiilor de călătorie impuse turcilor în Uniune şi o accelerare a negocierilor în vederea aderării la blocul european.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici