Probleme privind alimentarea cu electricitate la Kiev, din cauza bombardamentelor ruse

Numeroase zone din regiunea Kiev au rămas fără electricitate ca urmare a bombardamentelor efectuate luni de armata rusă asupra reţelei energetice din Ucraina, afirmă guvernatorul regional, Oleksii Kuleba, citat de agenţia Reuters.

152 afișări
Imaginea articolului Probleme privind alimentarea cu electricitate la Kiev, din cauza bombardamentelor ruse

Probleme privind alimentarea cu electricitate la Kiev, din cauza bombardamentelor ruse

Oleksii Kuleba a declarat că 40% din clădirile situate în regiunea Kiev nu sunt alimentate cu electricitate. Oleksii Kuleba susţine însă că nu există "efecte critice" ca urmare a bombardamentelor Rusiei, lăudând eficienţa sistemelor antiaeriene ucrainene.

Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat că firmele energetice depun eforturi pentru reluarea alimentării cu electricitate. Liderul de la Kiev susţine că sistemele antiaeriene ucrainene au doborât majoritatea rachetelor lansate de armata rusă.

Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în urma bombardamentelor efectuate luni de Rusia în Ucraina, potrivit autorităţilor ucrainene, citate de cotidianul Le Monde.

În afară de Kiev, au fost raportate întreruperi ale alimentării cu electricitate în regiunile Krivii Rig, Odesa, Sumi şi Mikolaiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici