Procesele intentate lui Michael Jackson pentru abuzuri sexuale vor fi reluate

Doi bărbaţi care susţin că au fost abuzaţi sexual în copilărie de Michael Jackson pot relua un proces împotriva companiilor acestuia, au decis judecătorii unui tribunal american.

719 afișări
Imaginea articolului Procesele intentate lui Michael Jackson pentru abuzuri sexuale vor fi reluate

Procesele intentate lui Michael Jackson pentru abuzuri sexuale vor fi reluate

Procesele intentate de doi bărbaţi care l-au acuzat pe Michael Jackson că i-a abuzat sexual când erau copii pot merge mai departe spre un proces cu juraţi, a decis vineri o curte de apel din California.
 
Cei doi bărbaţi, Wade Robson şi James Safechuck, au fost prezentaţi în 2019 în serialul documentar al HBO ”Leaving Neverland”, care a detaliat acuzaţiile lor împotriva lui Jackson, care a murit în 2009.
 
Robson şi Safechuck au intentat în 2013 şi 2014 procese împotriva MJJ Productions şi MJJ Ventures, companiile de producţie ale lui Jackson care erau deţinute de cântăreţ în momentul morţii sale.
 
Procesele au fost iniţial respinse în 2017 pentru că au depăşit termenul de prescripţie. Dar în 2020, o nouă lege din California a extins termenul de prescripţie pentru supravieţuitorii care erau copii la momentul abuzului, permiţând astfel ca cele două cazuri să fie reluate.
 
În 2020 şi 2021, un judecător din Los Angeles a respins din nou procesul, hotărând că firmele nu aveau "nicio abilitate legală" de a-l controla pe Jackson, întrucât acesta era singurul proprietar al companiei.
 
Dar vineri, un grup de trei judecători de la Curtea de Apel din cel de-al doilea district din California a declarat că nu este de acord cu judecătorul şi a spus că vor relua cazul, care poate merge mai departe spre un proces cu juraţi, relatează The Guardian.
 
"O corporaţie care facilitează abuzul sexual asupra copiilor de către unul dintre angajaţii săi nu este scutită de obligaţia de a proteja acei copii doar pentru că este deţinută exclusiv de autorul abuzului", au scris judecătorii în decizia lor. "Ar fi pervers să nu găsim nicio obligaţie pe baza faptului că pârâtul are doar un singur acţionar. Şi astfel, anulăm hotărârile pronunţate pentru corporaţii."
 
Robson, care are acum 40 de ani, a declarat că Jackson a abuzat de el de la vârsta de şapte până la 14 ani. Safechuck, care are acum 45 de ani, a declarat că Jackson a abuzat de el pe parcursul a patru ani, începând în jurul sfârşitului anului 1988, când avea 10 ani. Ambii bărbaţi susţin că angajaţii companiei nu i-au protejat în mod adecvat de Jackson, ajutând la coordonarea vizitelor şi asigurându-se că Jackson putea fi singur cu ei.
 
Avocaţii companiilor lui Jackson şi ai averii acestuia susţin că Jackson a fost nevinovat şi că a fost ţinta celor doi bărbaţi pentru numele şi banii săi.
 
"Rămânem pe deplin încrezători că Michael este nevinovat de aceste acuzaţii, care sunt contrare tuturor dovezilor credibile şi coroborate independent şi care au fost făcute pentru prima dată abia la ani după moartea lui Michael de către bărbaţi motivaţi doar de bani", a declarat Jonathan Steinsapir, un avocat al lui Jackson, după decizia instanţei de apel.
 
Holly Boyer, avocatul lui Robson şi Safechuck, a declarat în replică pentru Associated Press că bărbaţii, în calitate de băieţi, "au fost lăsaţi singuri în această vizuină a leului de către angajaţii pârâtului".
 
În timpul vieţii sale, Jackson s-a confruntat cu două anchete privind acuzaţii de abuz sexual asupra copiilor. În 1994, acuzaţiile au fost retrase după ce principala presupusă victimă a decis să nu depună mărturie, iar Jackson a ajuns la o înţelegere de aproximativ 20 de milioane de dolari cu familia băieţilor. Apoi, în 2005, un juriu din California l-a achitat pe Jackson de acuzaţiile de molestare a copiilor şi de servire de alcool unor minori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici