Procesul comandantului vasului COSTA CONCORDIA: Schettino susţine că timonierul nu i-a executat ordinele

Francesco Schettino, căpitanul vasului de croazieră Costa Concordia, îl acuză pe timonierul navei că nu a ascultat ordinele sale, cu ocazia reluării procesului său la tribunalul din Grosseto, în centrul Italiei.

798 afișări
Imaginea articolului Procesul comandantului vasului COSTA CONCORDIA: Schettino susţine că timonierul nu i-a executat ordinele

Francesco Schettino (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Căpitanul, supranumit "omul cel mai detestat din Italia" după naufragiul vasului de croazieră în ianuarie 2012, un accident soldat cu 32 de morţi, este acuzat de omor multiplu prin imprudenţă. Procesul lui a început la jumătatea lunii iulie.

Comandantul Schettino a atribuit o mare parte din vină timonierului vasului de croazieră, indonezianul Jacob Rusli Bin. În cursul audierilor, Schettino l-a acuzat pe timonier că nu i-a urmat cu exactitate ordinele.

Schettino susţine că i-a ordonat timonierului un viraj pentru evitarea stâncilor din jurul Insulei Giglio. "Dar timonierul nu a respectat ordinul şi am lovit reciful. Dacă timonierul nu ar fi comis această eroare, impactul nu ar fi avut loc", argumentează Schettino.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici