PROCESUL CRIMINALULUI DIN OSLO: Breivik a efectuat salutul nazist la începerea procesului. Acuzatul pledează nevinovat, deşi recunoaşte comiterea atacurilor - VIDEO, FOTO

Anders Behring Breivik a efectuat salutul nazist la începerea procesului său, după care a declarat că nu recunoaşte legitimitatea instanţei care îl judecă pentru uciderea a 77 de persoane, în vara anului 2011, în Norvegia. Breivik, care a recunoscut că este autorul atacurilor, s-a declarat nevinovat din punct de vedere penal.

2415 afișări
Imaginea articolului PROCESUL CRIMINALULUI DIN OSLO: Breivik a efectuat salutul nazist la începerea procesului. Acuzatul pledează nevinovat, deşi recunoaşte comiterea atacurilor - VIDEO, FOTO

PROCESUL CRIMINALULUI DIN OSLO: Breivik a efectuat salutul nazist la începerea procesului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce i-au fost date jos cătuşele, Breivik a efectuat salutul nazist în faţa rudelor victimelor. Conform manifestului său, acest salut reprezintă "putere, onoare şi înfruntarea tiranilor marxişti din Europa".

Îmbrăcat la costum, Breivik s-a prezentat drept "scriitor" şi le-a spus judecătorilor: "Nu recunosc acest tribunal".

"Recunosc faptele, dar nu recunosc vinovăţia din punct de vedere penal; am acţionat în legitimă apărare", a spus Breivik.

Breivik a susţinut că a acţionat împotriva "trădătorilor de patrie" care, în opinia lui, se făceau vinovaţi de o vânzare a societăţii norvegiene către islamism şi multiculturalism.

Prima zi a procesului va fi consacrată citirii acuzaţiilor şi declaraţilor preliminare ale procurorilor, Breivik fiind acuzat de "acte de terorism". El va fi audiat marţi.

Avocatul lui, Geir Lippestad, a atenţionat că "va fi foarte dificil (...) să i se asculte explicaţiile", având în vedere şi faptul că "el consideră că nu a mers prea departe" în carnagiul său pe care îl cataloghează drept "atroce dar necesar".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici