Procesul împotriva lui Donald Trump. Şeful echipei de inculpare: Procedurile nu permit un proces corect / Consilierul juridic al Casei Albe contestă procedura

Procesul Senatului SUA în procedura demiterii preşedintelui Donald Trump a început marţi seară prin stabilirea procedurii, informează CNN.

1285 afișări
Imaginea articolului Procesul împotriva lui Donald Trump. Şeful echipei de inculpare: Procedurile nu permit un proces corect / Consilierul juridic al Casei Albe contestă procedura

Procesul împotriva preşedintelui Donald Trump a început

Procedura prevede două sesiuni de câte 24 de ore organizate în trei zile diferite pentru prezentarea dovezilor şi contestarea acestora, precum şi voturi pentru eventuala acceptare a martorilor. Iniţial, erau prevăzute doar două zile de sesiuni.

Liderii Partidului Democrat (opoziţie) au contestat procedurile.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, l-a inculpat pe preşedintele Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Adam Schiff: Procedurile Senatului SUA nu permit un proces corect în cazul lui Donald Trump

Procedurile stabilite de Senatul SUA nu permit un proces corect, a declarat marţi seară politicianul democrat Adam Schiff, şeful echipei de inculpare a preşedintelui Donald Trump, informează agenţia Reuters.

"Nu sunt prevăzute proceduri pentru un proces corect, iar poporul american vrea cu disperare să creadă că Senatul va oferi atât preşedintelui, cât şi Camerei Reprezentanţilor un proces corect", a declarat Adam Schiff.

"În calitatea de coordonatori ai acuzării, le vom cere senatorilor să respecte jurămintele, să ofere justiţie imparţială şi să organizeze un proces corect", a precizat Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor.

Consilierul juridic al Casei Albe contestă procedura pentru demiterea lui Donald Trump

Pat Cipollone, consilierul juridic al Preşedinţiei SUA, a contestat, în Senat, procedura pentru demiterea preşedintelui Donald Trump lansată de Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul Partidului Democrat, relatează CNN.

"Informaţiile au fost transmise public în mod selectiv. Martorii au fost ameninţaţi. Funcţionarii publici de bună-credinţă au fost ameninţaţi că vor fi acuzaţi de sfidare. Li s-a spus că obstrucţionează ancheta", a declarat Pat Cipollone.

Consilierul juridic al Casei Albe a sugerat că Donald Trump nu a avut parte de proceduri judiciare corecte în Camera Reprezentanţilor.

Nancy Pelosi acuză Senatul SUA că încearcă ascunderea adevărului

Procedura stabilită de Mitch McConnell, liderul grupului republican, pentru procesul în sensul destituirii preşedintelui Donald Trump arată o încercare de ascundere a adevărului, a acuzat marţi după-amiază Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite.

Mitch McConnnell a prezentat o rezoluţie prin care stabileşte termenii procesului care îl vizează pe Donald Trump. Procedura prevede două sesiuni de câte 24 de ore pentru prezentarea dovezilor şi contestarea acestora, precum şi voturi pentru eventuala acceptare a martorilor.

"Procedura stabilită de Mitch McConnell este un plan deliberat de ascundere a adevărului de Senat şi de poporul american, deoarece se ştie că abuzurile comise de preşedinte sunt de necontestat şi este necesară demiterea", a declarat Nancy Pelosi, citată de site-ul Axios.com.

Donald Trump respinge, de la Davos, acuzaţiile formulate în procedura demiterii

Preşedintele SUA, Donald Trump, a respins, marţi seară, de la Forumul Economic Davos (Elveţia), acuzaţiile care i se aduc în procedura demiterii, în contextul începerii procesului în Senat.

"Citiţi stenogramele!", a transmis Donald Trump prin Twitter. Liderul de la Casa Albă se referă la conversaţiile sale cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Donald Trump a susţinut în mai multe rânduri că nu i-a cerut nimic ilegal preşedintelui Ucrainei, contestând astfel principalul element al acuzării.

Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici