Procuratura de la Kiev: au fost deschise peste 2.600 de anchete pentru crime de război

Oficialii ucraineni spune că investighează şi adună probe din prima zi de război, 24 februarie.

93 afișări
Imaginea articolului Procuratura de la Kiev: au fost deschise peste 2.600 de anchete pentru crime de război

Procuratura de la Kiev: au fost deschise peste 2.600 de anchete pentru crime de război

„Încă din prima zi a invaziei pe scară largă a armatei ruse pe teritoriul ucrainean, înregistrăm, documentăm şi colectăm dovezi ale tuturor crimelor comise de armata Federaţiei Ruse pe teritoriul nostru. Până în prezent, procurorii din regiunea Kiev sunt angajaţi în gestionarea a peste 2.600 de dosare penale de crime de război”, a declarat Khomenko Oleksii, şeful Parchetului Regional din Kiev.

Investigaţiile deschise variază de la „un atac la integritatea teritorială şi inviolabilitatea Ucrainei la încălcarea legilor şi obiceiurilor războiului”.

În special „au avut loc numeroase atacuri cu rachete şi artilerie împotriva caselor civililor, care au dus la moartea oamenilor” şi multe „împuşcături de civili care au încercat să evadeze din locurile luptelor.

De asemenea, „investigăm crimele şi torturile care au avut loc în timpul ocupaţiei centrelor populaţiei din regiunea Kiev”. Din 24 februarie până astăzi în întreaga regiune „conform datelor din Registrul unic al cercetărilor prealabile, peste 1.500 de civili au murit în urma acţiunilor de război, dintre care 178 de femei şi 44 de copii. 165 de cadavre nu au fost încă identificate”, spune şeful Parchetului din Kiev.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici