Procuratura italiană cere închisoare pe viaţă pentru Nicolae Mailat

Procuratura italiană a cerut, marţi, condamnarea la închisoare pe viaţă a românului Romulus Nicolae Mailat, judecat la Roma pentru uciderea, în octombrie 2007, a Giovannei Reggiani.

23 afișări
Imaginea articolului Procuratura italiană cere închisoare pe viaţă pentru Nicolae Mailat

Procuratura cere închisoare pe viaţă pentru Nicolae Mailat

Sentinţa în procesul lui Mailat, judecat pentru uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a Giovannei Reggiani, urmează să fie anunţată în cursul zilei de miercuri, informează La Reppublica, în pagina electronică.

Giovanna Reggiani, în vârstă de 47 de ani, a fost agresată în apropiere de gara Tor de Quinto din Roma, la 30 octombrie 2007, trupul acesteia fiind abandonat într-un şanţ.

"Această crimă a fost săvârşită de cineva", a subliniat procurorul Maria Bice Barborini, reamintind că procesul se încheie chiar în ziua în care se împlineşte un an de la agresiune.

"Dosarul prezentat are rolul pedepsirii uneia dintre nenumăratele agresiuni împotriva femeilor", a continuat procurorul, subliniind că există toate circumstanţele agravante pentru o pedeapsă maximă.

"Nu se poate spune că Mailat nu a acţionat cu cruzime. A lovit-o pe Reggiani cu un baston şi i-a provocat leziuni atât de grave pentru a se asigura că nu supravieţuieşte. Acelaşi Mailat a recunoscut că i-a furat geanta", a spus procurorul Barborini în pledoaria de două ore.

Procurorul a ţinut cont în primul rând de declaraţiile Emiliei Neamţu, femeia care a fost martoră la agresiunea din 30 octombrie 2007 şi care a anunţat poliţia. Potrivit procurorului, acuzaţiile la adresa lui Mailat ar fi fost dovedite şi de mărturia lui Dorin Obedea, socrul suspectului, cel căruia i-a fost dată geanta victimei chiar în timpul agresiunii. De asemenea, mai mulţi martori afirmă că inculpatul era în stare de ebrietate.

Procedura de prezentare a probelor se va încheia marţi, prin pledoaria avocatului părţii civile, Tommaso Pietrocarlo, şi cea a lui Piero Piccinini, avocatul apărării.

Mailat se consideră "ţap ispăşitor"

 

Românul Nicolae Romulus Mailat, judecat la Roma pentru uciderea Giovannei Reggiani, a declarat la proces că se simte "un ţap ispăşitor" pentru toate delictele comise de români în Italia, relatează pagina online a agenţiei Adnkronos.

"Mă simt un ţap ispăşitor..., poate pentru toate delictele comise de români în Italia. Nu am cuvinte, nu am mai avut cuvinte. Mă încredinţez dreptăţii divine. Nu am vrut să spun nimic în timpul procesului pentru că am înţeles că ar fi inutil. Vor cu orice preţ un vinovat pentru o infracţiune atât de gravă şi cred că eu am avut ghinionul să fiu ales ţap ispăşitor", a spus Mailat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici