Procuror saudit: Uciderea lui Jamal Khashoggi reprezintă o crimă cu premeditare

Uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi reprezintă o crimă cu premeditare, a declarat joi un procuror din Arabia Saudită, informează presa saudită, citată de site-ul postului BBC.

505 afișări
Imaginea articolului Procuror saudit: Uciderea lui Jamal Khashoggi reprezintă o crimă cu premeditare

Procuror saudit: Uciderea lui Jamal Khashoggi reprezintă o crimă cu premeditare

Informaţia a fost furnizată de o echipă comună a Turciei şi Arabiei Saudită, relatează postul al-Ekhbariya.

Presa saudită a mai informat că suspecţii sunt interogaţi în cadrul unei investigaţii duale.

Arabia Saudită a recunoscut asasinarea jurnalistului în incinta Consulatului saudit din Istanbul. Autorităţile turce încearcă să afle circumstanţele producerii decesului.

Riyadul a negat iniţial orice implicare în asasinarea jurnalistului saudit. Ulterior, Arabia Saudită a catalogat asasinarea acestuia drept o "greşeală gravă", susţinând că jurnalistul a fost ucis în urma unei confruntări fizice.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

Arabia Saudită a încercat să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici