Procurorii moldoveni verifică informaţiile vehiculate în presă despre familia Voronin

Procurorii moldoveni verifică toate informaţiile apărute în ultimul timp în presă despre Vladimir Voronin şi fiul acestuia, Oleg, a declarat procurorul general, Valeriu Zubco, într-o emisiune televizată, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Procurorii moldoveni verifică informaţiile vehiculate în presă despre familia Voronin

Procurorii moldoveni verifică informaţiile vehiculate în presă despre familia Voronin (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

"În cazul în care vom descoperi că există temei pentru începerea urmăririi penale, o vom începe", a mai spus procurorul, lăsând să se înţeleagă că în viitorul apropiat Vladimir Voronin ar putea fi invitat la procuratură pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat fostul ministru de Interne Gheorghe Papuc.

Necesitatea audierii fostului preşedinte moldovean este determinată de recenta declaraţie făcută de Papuc potrivit căreia toate acţiunile poliţiei din 7 aprilie au fost coordonate cu Voronin.

În altă ordine de idei, Zubco a mărturisit că, în pofida declaraţiilor făcute de mai mulţi miniştri în legătură cu ilegalităţile comise de fosta guvernare, la procuratură au ajuns informaţii referitoare la numai câteva ministere, printre care cel al Culturii şi respectiv Educaţiei. Pe baza acestor informaţii au şi fost deschise mai multe dosare penale. În ceea ce priveşte mafia cărnii despre care se vorbeşte de mai multe luni, Procuratura Generală nu a primit nicio sesizare de la Ministerul Economiei.

Vladimir Zubco a mai declarat că dosarul privind dispariţia fostului deputat Vlad Cubreacov va fi definitivat până la sfârşitul lunii ianuarie. "Dosarul se află pe ultima sută de metri şi va scoate la iveală mai multe surprize pentru opinia publica", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici