Procurorii spanioli cer închisoare pentru opt dintre foştii lideri ai Cataloniei

Procurorii spanioli au cerut, joi, Curţii Supreme de Justiţie să emită mandate de arestare pe numele a opt foşti membri ai Guvernului catalan, în contextul în care au început audierile în procesul privind declaraţia de independenţă a regiunii catalane, informează The Associated Press.

1379 afișări
Imaginea articolului Procurorii spanioli cer închisoare pentru opt dintre foştii lideri ai Cataloniei

Procurorii spanioli cer închisoare pentru opt dintre foştii lideri ai Cataloniei

Cererile procurorilor au fost formulate după ce nouă foşti oficiali catalani au fost audiaţi de magistraţii Curţii Supreme de Justiţie din Spania în dosarul în care au fost acuzaţi de rebeliune, după ce Parlamentul regional catalan a adoptat o declaraţie de independenţă faţă de Spania.

Potrivit magistraţilor, procurorii au propus ca, în cazul arestării, foştii lideri catalani să poată plăti o cauţiune.

Până la momentul transmiterii acestei ştiri, judecătorii nu s-au pronunţat pe solicitarea procurorilor spanioli.

Joi, mai mulţi membri ai fostului Guvern catalan s-au prezentat la instanţa din Madrid, unde vor fi judecaţi pentru rebeliune, răzvrătire şi deturnarea fondurilor publice. Excepţie a făcut Carles Puigdemont, care a anunţat recent că nu se va întoarce în Spania în următoarele săptămâni. Mesajul lui Carles Puigdemont

Anterior, preşedintele Curţii Supreme a precizat că instanţa ar putea emite mandate de arestare pe numele foştilor lideri catalani care nu s-au prezentat la audieri.

”Când cineva nu se prezintă pentru a depune mărturie după ce a fost citat de un judecător, în Spania sau în orice altă ţară a UE, în mod normal este emis un mandat de arestare”, a declarat preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Carlos Lesmes.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici