Procurorul general al SUA propune preluarea Nokia şi Ericsson pentru a contracara Huawei

Statele Unite şi aliaţii ar trebui să considere achiziţia unei participaţii majoritare în furnizorii de tehnologie Ericsson şi Nokia pentru a concura cu chinezii de la Huawei, a declarat procurorul general al Statelor Unite, William Barr, citat de Wall Street Journal.

1945 afișări
Imaginea articolului Procurorul general al SUA propune preluarea Nokia şi Ericsson pentru a contracara Huawei

Procurorul general al SUA propune preluarea Nokia şi Ericsson pentru a contracara Huawei

Sugestia reprezintă una dintre cele mai agresive propuneri ale administraţiei Trump în demersul de a contracara influenţa Huawei, compania chineză ce domină în prezent tehnologia sistemelor de telecomunicaţii 5G.

"Trebuie să luăm o decizie cu privire la «calul» pe care vom merge în această cursă", a spus Barr, în cadrul unei alocuţiuni la Centrul pentru Studii Internaţionale şi Strategice din Washington.

Propunerea procurorului general al SUA vine pe fondul unei discuţii telefonice aprinse purtată săptămâna trecută de preşedintele american Donald Trump şi premierul britanic Boris Johnson privind decizia Marii Britanii de a permite Huawei să furnizeze echipamente pentru reţeaua sa 5G.

Potrivit Financial Times, care citează atât oficiali americani cât şi britanici, preşedintele SUA s-a arătat de-a dreptul nervos în discuţia telefonică cu Johnson ce a urmat deciziei Regatului Unit, decizie contrară politicii americane cu privire la Huawei.

În urma deciziei, Londra şi Washington au căzut totuşi de acord să colaboreze asupra reducerii, pe cât posibil, a echipamentelor Huawei ce vor intra în infrastructura 5G a Marii Britanii.

Barr a spus că Statele Unite şi aliaţii săi ar trebui să "considere activ" propuneri pentru "un pachet de control american" în Nokia şi Ericsson, companii europene, "fie în mod direct sau prin intermediul unui consorţiu de companii private aliate şi americane". Procurorul general al SUA a adăugat, pledând cazul pentru preluarea Ericsson şi Nokia, că "este foarte bine să le spunem prietenilor şi aliaţilor noştri că nu ar trebui să instaleze echipamente Huawei, dar ce echipamente alternative vor instala?".

Statele Unite doresc ca UE şi alţi aliaţi ai Washingtonului să interzică participarea gigantului chinez Huawei la dezvoltarea reţelelor 5G, temându-se că echipamentele firmei chineze ar putea fi folosite de Beijing pentru spionaj, afirmaţii respinse de companie. Cu toate acestea, UE şi Marea Britanie speră că o abordare colectivă, bazată pe o listă de verificare a riscurilor, precum şi măsurile ce vor fi anunţate să elimine o parte din presiunile Statelor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici