Profesoara Kyle Moore-Gilbert, condamnată la 10 ani pentru spionaj în Iran, va fi mutată în cea mai violentă închisoare din Teheran

  • Profesoara Kyle Moore-Gilbert, condamnată la 10 ani pentru spionaj în Iran, va fi mutată în închisoarea Qarchak, cea mai violentă din ţară.
  • Profesoara, cetăţean britanic şi australian, a fost arestată în 2018, după ce a luat parte la o conferinţă în Iran pentru mediul academic.
  • Închisoarea Qarchak este cunoscută pentru violuri, tortură şi numeroase cazuri de Covid-19
5580 afișări
Imaginea articolului Profesoara Kyle Moore-Gilbert, condamnată la 10 ani pentru spionaj în Iran, va fi mutată în cea mai violentă închisoare din Teheran

Universitatea din Melbourne

Profesoara, cetăţean britanic şi australian, a fost arestată în 2018, după ce a luat parte la o conferinţă în Iran pentru mediul academic. Ea a fost arestată atunci când se pregătea să plece din Iran, sub acuzaţia de spionaj. Ulterior, a venit şi condamnarea după un proces secret: 10 ani de închisoare. Apelul a fost pierdut.

Până acum, nu a fost prezentată public niciuna dintre presupusele acuzaţii de care Kyle s-ar face vinovată. Ea a respins toate acuzaţiile, iar guvernul din Australia le respinge, de asemenea, şi le cataloghează ca fiind fără bază şi politice.

Absolventă de Cambridge, Kyle Moore-Gilbert a fost, vreme de 2 ani, închisă într-o închisoare din Teheran, iar în urmă cu trei zile a venit decizia de a fi mutată, potrivit The Guardian.

Închisoarea Qarchak este izolată, supraaglomerată şi are reputaţia de cea mai ostilă din ţară. Anul trecut, Departamentul de Stat al SUA a notat că în acea unitate de detenţie au avut loc crime, tortură sau alte încălcări grave ale drepturilor omului.

Agenţia activiştilor pentru drepturile omului a subliniat, într-un raport din luna martie, că în închisoare au loc violenţe, violuri şi lipseşte îngrijirea medicală. Coronavirusul este şi el prezent într-un loc unde săpunul este limitat şi distanţarea este imposibilă.

Iran a eliberat temporar peste 100.000 de deţinuţi pentru a limita răspândirea coronavirusului, dar Kyle nu se afla printre ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici