Profesorii din Chicago vor pune capăt grevei în care au intrat pe 10 septembrie

Profesorii din şcolile publice din Chicago (Illinois, nord) au decis să pună capăt grevei în care au intrat în urmă cu mai bine de o săptămână şi să se întoarcă miercuri la lucru, relatează presa locală.

106 afișări
Imaginea articolului Profesorii din Chicago vor pune capăt grevei în care au intrat pe 10 septembrie

Profesorii din Chicago încetează miercuri greva (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii sindicatelor au votat în proporţie de 98 la sută pentru reluarea lucrului, potrivit Chicago Sun-Times.

Greva, prima de acest gen din ultimii 25 de ani, a fost legată de un nou sistem de evaluare a profesorilor bazat pe rezultatele elevilor, care, potrivit sindicatelor, ar putea conduce la concedierea a circa 30 la sută din cadrele didactice (circa 6.000) în doi ani.

Greva profesorilor din Chicago, fief al preşedintelui democrat Barack Obama, a afectat circa 350.000 de copii.

Primarul oraşului, Rahm Emanuel, fost şef de cabinet la Casa Albă, a ameninţat luni că va sesiza justiţia pentru a obliga profesorii să se întoarcă la catedre.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici