Profesorii din Florida ar putea fi urmăriţi penal dacă nu scot cărţile din bibliotecile din clase

  • Profesorilor din Manatee County, Florida, li se spune să îşi scoată bibliotecile din clasă - şi orice altă carte "neverificată" - din bibliotecile elevilor, altfel riscă să fie urmăriţi penal.
  • Noua politică face parte dintr-un efort de a se conforma noilor legi şi reglementări susţinute de guvernatorul Ron DeSantis.
  • Ea se bazează pe premisa, promovată de grupuri de susţinere de dreapta, că profesorii şi bibliotecarii folosesc cărţile pentru a "îngriji" elevii sau a-i îndoctrina cu ideologii de stânga.
4648 afișări
Imaginea articolului Profesorii din Florida ar putea fi urmăriţi penal dacă nu scot cărţile din bibliotecile din clase

Profesorii din Florida ar putea fi urmăriţi penal dacă nu scot cărţile din bibliotecile din clase

Kevin Chapman, şeful de personal al districtului şcolar Manatee County, a declarat pentru Popular Information că politica a fost comunicată directorilor de şcoli în cadrul unei şedinţe care a avut loc miercurea trecută. Şcolile individuale sunt acum în curs de informare a profesorilor şi a altor membri ai personalului.
 
Profesorii din Manatee County au deplâns vestea pe reţelele de socializare. „Inima mea este frântă pentru elevii din Florida astăzi, când sunt nevoită să îmi împachetez biblioteca din clasă", a scris un profesor din Manatee pe Facebook. 
 
Un alt profesor din Manatee a numit directiva "o parodie pentru educaţie" care a interferat cu eforturile de "conectare cu cărţile şi de a dezvolta [o] dragoste pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii". 
 
Într-un interviu cu Popular Information, Chapman a declarat că politica a fost pusă în aplicare săptămâna trecută ca răspuns la HB 1467, care a fost promulgată de DeSantis în martie anul trecut. Această lege a stabilit că nu se poate avea încredere în profesori pentru a selecta cărţi adecvate pentru elevii lor, potrivit PopularInfo.

Ce impune legea:

Fiecare carte pusă la dispoziţia elevilor prin intermediul unui centru media al bibliotecii districtului şcolar sau inclusă într-o listă de lectură recomandată sau atribuită la nivelul şcolii sau al clasei trebuie să fie selectată de un angajat al districtului şcolar care deţine un certificat valabil de specialist în media educaţională, indiferent dacă cartea este cumpărată, donată sau pusă la dispoziţia elevilor în alt mod.
 
În Florida, bibliotecarii şcolari sunt numiţi "specialişti media" şi deţin certificate de specialist media. O regulă adoptată săptămâna trecută de Departamentul de Educaţie din Florida prevede că un "centru media de bibliotecă" include orice carte pusă la dispoziţia elevilor, inclusiv în sălile de clasă. Acest lucru înseamnă că bibliotecile din sălile de clasă care sunt îngrijite de profesori, nu de bibliotecari, sunt acum ilegale.
 
Legea cere ca toate cărţile de bibliotecă: 
  • Să nu conţină materiale pornografice sau materiale interzise în conformitate cu s. 847.012.
  • Potrivite nevoilor elevilor şi capacităţii lor de a înţelege materialul prezentat.
  • Adecvate pentru nivelul de clasă şi grupa de vârstă pentru care materialele sunt utilizate sau puse la dispoziţie.
Chapman spune că directorii şcolilor din comitatul Manatee au fost informaţi miercuri că orice membru al personalului care încalcă aceste reguli, furnizând materiale "dăunătoare minorilor", ar putea fi urmărit penal pentru "o infracţiune de gradul trei". Prin urmare, profesorii trebuie să facă bibliotecile din clasele lor inaccesibile elevilor până când pot stabili că fiecare carte a fost aprobată de un bibliotecar. 
 
Ca răspuns la această politică, unii profesori şi-au împachetat bibliotecile din clasă. Alţii au acoperit cărţile pe care elevii nu mai au voie să le citească cu hârtie de construcţie. 
 
Bibliotecarii din Manatee County trebuie să revizuiască acum mii de cărţi din bibliotecile din clase pentru a se asigura că sunt în conformitate cu noua lege. Comitatul Manatee are 64 de şcoli publice şi 3.000 de profesori, mulţi dintre aceştia având biblioteci în clase. Chapman a declarat că fiecare şcoală din Manatee County are un specialist media, dar că procesul ar putea dura ceva timp, deoarece este vorba de "o singură persoană" şi "sunt oameni". Orice carte aprobată pentru elevii din grupa K-5 trebuie să fie, de asemenea, inclusă pe o listă disponibilă publicului. 
 
Politici similare vor fi implementate în şcolile din Florida. Unele şcoli din Florida nu au un specialist media, ceea ce face ca procesul să fie şi mai greoi

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici