Profesorii din Grecia ar putea fi suspendaţi dacă refuză vaccinarea anti-COVID-19

Profesorii care refuză să fie vaccinaţi anti-COVID-19 sau să facă teste înainte de a se întoarce la cursuri se vor confrunta cu o reducere a salariului şi cu alte măsuri disciplinare în baza unei decizii ministeriale care se află în lucru.

304 afișări
Imaginea articolului Profesorii din Grecia ar putea fi suspendaţi dacă refuză vaccinarea anti-COVID-19

Profesorii din Grecia ar putea fi suspendaţi dacă refuză vaccinarea anti-COVID-19

Testele la domiciliu au fost distribuite profesorilor şi elevilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, deoarece autorităţile au redeschis luni liceele pentru elevii din anii terminali.

Potrivit Kathimerini, noile reglementări elaborate de Ministerul Educaţiei pentru a asigura un an academic sigur din septembrie, atât în şcoli, cât în universităţi, se adresează tuturor administratorilor şi educatorilor, angajaţi permanent şi temporar.

Conform acestor prevederi, în afară de reducerile salariale, personalul din învăţământul permanent poate fi, de asemenea, suspendat din funcţie fără plată până când se vaccinează, în timp ce personalul temporar va avea contractele suspendate.
 
De asemenea, atât angajaţii cu contract permanent, cât si cei cu contract temporar s-ar putea confrunta cu pierderea punctelor din sistemul funcţionarilor publici, ceea ce le va afecta perspectivele de promovare şi de angajare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici