Proiectul de lege privind ajutorul pentru Ucraina şi Israel poate ajunge în Camera Reprezenţilor

Proiectul de lege privind ajutorul pentru Ucraina şi Israel, amânat de mai mult timp, ar putea ajunge în curând în Camera Reprezentanţilor din SUA, scrie Reuters.

899 afișări
Imaginea articolului Proiectul de lege privind ajutorul pentru Ucraina şi Israel poate ajunge în Camera Reprezenţilor

Proiectul de lege privind ajutorul pentru Ucraina şi Israel poate ajunge în Camera Reprezenţilor

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Mike Johnson, ar trebui să decidă în această săptămână cum va trata cererea mult amânată a preşedintelui Joe Biden privind acordarea de miliarde de dolari pentru asistenţă de securitate pentru Ucraina, Israel şi zona Indo-Pacific.

La mai mult de două luni după ce a trecut de Senat, solicitarea pachetului de ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari, care include 14 miliarde de dolari pentru Israel, precum şi 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, a căpătat o nouă urgenţă după atacul cu rachete şi drone din weekend al Iranului asupra Israelului, în pofida opoziţiei acerbe în Congresul profund divizat.

Israelul s-a confruntat luni cu o presiune tot mai mare din partea aliaţilor pentru a da dovadă de reţinere şi a evita o escaladare a conflictului în Orientul Mijlociu, în timp ce se gândea cum să răspundă.

Johnson a refuzat să permită Camerei, controlată de republicani, să voteze asupra măsurii pe care Senatul a adoptat-o cu un sprijin bipartizan de 70% în februarie.

Susţinătorii insistă că aceasta ar primi un sprijin similar în Cameră, dar Johnson a invocat o serie de motive pentru a nu permite votul, printre care necesitatea de a concentra banii contribuabililor pe probleme interne şi reticenţa de a adopta o măsură din Senat fără mai multe informaţii.

Johnson se confruntă, de asemenea, cu o ameninţare din partea unor republicani din dreapta dură de a-l destitui din funcţia de preşedinte al parlamentului dacă va permite ca ajutorul pentru Ucraina să avanseze. Mulţi dintre cei de dreapta, în special cei apropiaţi de fostul preşedinte Donald Trump, care s-a arătat sceptic în privinţa ajutorului acordat Kievului în lupta sa împotriva Rusiei, se opun cu înverşunare trimiterii a miliardelor de dolari pentru Ucraina.

Camera Reprezentanţilor nu a aprobat niciuna dintre solicitările lui Biden privind ajutorul de urgenţă pentru Ucraina de dinainte ca republicanii să preia controlul Camerei în ianuarie 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici