Propaganda rusă: NATO furnizează Ucrainei muniţie americană folosită în Italia în anii 1960

Adevărul este că guvernul Italiei a luat obuzele din depozitele sale şi le-a dat armatei ucrainene.

3892 afișări
Imaginea articolului Propaganda rusă: NATO furnizează Ucrainei muniţie americană folosită în Italia în anii 1960

Propaganda rusă: NATO furnizează Ucrainei muniţie americană folosită în Italia în anii 1960

Un canal de Telegram rusesc de propagandă a publicat fotografii cu obuze de artilerie americană care au ajuns la trupele ucrainene. Conform teoriei, obuzele, M-107, au fost găsite în tunurile autopropulsate poloneze. În urmă cu aproape 60 de ani, subliniază canalul de Telegram, acestea au fost aruncate de armata SUA şi trimise în Italia.

În fotografii apar obuze M107 de 155 mm, produse în Statele Unite: fiecare are şase kilograme şi jumătate de explozibil, care la momentul exploziei creează aproape două mii de schije.

După cum se arată în inscripţie, acestea au fost donate Italiei în timpul Războiului Rece pe baza unor acorduri de „apărare reciprocă”, aşadar nu apariţin NATO.

Guvernul Italiei le-a luat din depozite şi le-a dat acum armatei ucrainene. Asta pentru că muniţia de artilerie nu expiră niciodată: sunt eficiente şi letale, lovind chiar şi la 30 de kilometri distanţă.

În acest caz, sunt folosite de un Krab blindat autopropulsat, construit recent în Polonia şi vândut la Kiev datorită finanţării americane: tunurile de 155 mm sunt concepute pentru a folosi cartuşe standard din întregul NATO.

Alianţa a creat în baza germană Ramstein-Miesenbach o centrală electrică care coordonează ajutorul pentru Ucraina: sarcina este de a reuni diferite ţări pentru a asigura livrarea echipamentelor complete. În acest caz, Italia a donat obuzele, Polonia - tunul, în timp ce artileriştii au fost antrenaţi în Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici