Proporţia de pensionari săraci, mai mare în Marea Britanie decât în România

Nivelul de sărăcie al pensionarilor britanici este unul dintre cele mai mari din UE, ţara situându-se pe locul patru din acest punct de vedere, chiar şi înaintea României, potrivit datelor Comisiei Europene, interpretate de o organizaţie umanitară britanică, relatează BBC News Online.

136 afișări
Imaginea articolului Proporţia de pensionari săraci, mai mare în Marea Britanie decât în România

Proporţia de pensionari săraci, mai mare în Marea Britanie decât în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Statisticile arată că unul din trei pensionari britanici cu vârste peste 65 de ani trăiau în sărăcie în 2007, aceeaşi proporţie fiind înregistrată şi în Lituania. În acelaşi timp, în cele mai multe ţări europene dezvoltate, nivelul de sărăcie al pensionarilor este fie sub media UE de 19 la sută, fie puţin peste aceasta.

Brendan Paddy, de la organizaţia umanitară Age Concern and Help The Aged, susţine că persoanele care sunt cele mai în măsură să pretindă benficii sociale sunt ultimele care le cer, în timp ce unele dintre ele sunt prea "demne" pentru a aplica pentru aceste ajutoare sociale.

Cercetările recente desfăşurate de organizaţie arată că una din cinci persoane cu vârste de peste 60 de ani preferă să renunţe la unele mese din zi pentru a economisi bani, în timp ce două cincimi au probleme în a-şi procura cele necesare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici