Proprietarul feribotului sud-coreean naufragiat în aprilie a fost găsit mort

Poliţia sud-coreeană a anunţat marţi că a fost descoperit cadavrul omului de afaceri Yoo Byung-Eun, proprietarul feribotului Sewol, care a naufragiat în luna aprilie provocând moartea a peste 300 de persoane, printre care numeroşi elevi.

206 afișări
Imaginea articolului Proprietarul feribotului sud-coreean naufragiat în aprilie a fost găsit mort

Proprietarul feribotului sud-coreean naufragiat în aprilie a fost găsit mort (Imagine: www.artnewspaper.com)

Cadavrul bărbatului în vârstă de 73 de ani a fost descoperit la 12 iunie într-o livadă din Suncheon, oraş aflat la 300 de kilometri sud de Seul.

Potrivit poliţiei, cadavrul se afla în stare avansată de descompunere şi, din acest motiv, a fost foarte greu de identificat, iar cauzele decesului urmează să fie stabilite.

La faţa locului au fost găsite mai multe sticle de băuturi alcoolice goale, a declarat şeful poliţiei din Suncheon, Woo Hyung-Ho. "Nu ştim dacă este crimă sau sinucidere", a adăugat el. "Sperăm că analizele vor permite să aflăm mai multe şi să stabilim data decesului", a mai afirmat şeful poliţiei din Suncheon.

Yoo Byung-Eun era membru al familiei care controla, prin intermediul unor filiale, compania maritimă Chonghaejin Marine Co, proprietară a feribotului Sewol, naufragiat la 16 aprilie cu 476 de persoane la bord, printre care 325 de liceeni. Dintre cei 304 morţi, aproape 250 erau elevi la un liceu de la sud de Seul, aflaţi într-o excursie şcolară.

Poliţia a lansat un mandat de arestare pe numele lui Yoo Byung-Eun la scurt timp după naufragiu, însă el s-a ascuns. Mai multe percheziţii de amploare, cu participarea a mii de poliţişti, au fost desfăşurate într-un vast complex agricol legat de numele omului de afaceri sud-coreean.

Autorităţile au oferit o recompensă în valoare de 500 de milioane de yeni (360.000 de euro) pentru orice informaţie care ar fi dus la arestarea sa.

Anchetatorii doreau să-l interogheze pe omul de afaceri în cazuri de mită, deturnare de fonduri şi presupuse încălcări ale regulilor de securitate în cazul feribotului Sewol.

Fiica lui, Yoo Som-Na, a fost arestată la Paris, unde se află în prezent în detenţie, în aşteptarea extrădării în Coreea de Sud, decizie pe care o contestă prin intermediul avocaţilor săi. Fiul cel mare al omului de afaceri, Yoo Dae-Kyun, este căutat de poliţie. Soţia şi fratele său au fost, de asemenea, arestaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici