Propunere de coordonare a sistemelor antirachetă rus, american şi NATO

NATO a propus joi Rusiei o coordonare a sistemelor de apărare antirachetă rus, american şi cel cu care Alianţa intenţionează să se doteze, se arată în declaraţia finală a summitului de la Bucureşti.

13 afișări
Imaginea articolului Propunere de coordonare a sistemelor antirachetă rus, american şi NATO

Propunere de coordonare a sistemelor antirachetă rus, american şi NATO

"Încurajăm Federaţia Rusă să profite de propunerile Statelor Unite în materie de apărare antirachetă şi suntem pregătiţi să explorăm posibilităţile de coordonare a sistemului de apărare antirachetă american cu cel al NATO şi cel al Rusiei la momentul oportun", au declarat liderii celor 26 de state membre NATO.

Liderii NATO au evocat "ataşamentul faţă de transparenţa maximă şi faţă de măsuri reciproce de încredere pentru a elimina eventualele dubii", de genul celor formulate de Rusia privind planul SUA de instalare a elementelor antibalistice în Europa Centrală.

De altfel, declaraţia finală a summitului salută "contribuţia" viitorului scut american antirachetă din Europa Centrală la "apărarea aliaţilor" europeni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici