Prostituţia din Bulgaria are cifre de afaceri între 135 şi 215 milioane de euro

Cifra de afaceri anuală a reţelelor de prostituţie bulgare este cuprinsă între 270 şi 430 de milioane de leva (135 şi 215 milioane de euro), conform unui studiu prezentat la Sofia.

2242 afișări
Imaginea articolului Prostituţia din Bulgaria are cifre de afaceri între 135 şi 215 milioane de euro

Prostituţia din Bulgaria are cifre de afaceri între 135 şi 215 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chiar dacă cifrele sunt doar aproximative, acestea evidenţiază amploarea pieţei prostituţiei, care afectează între 5.000 şi 8.000 de femei în Bulgaria, subliniază studiul realizat de Institutul RiskMonitor.

"Prostituţia este foarte răspândită în Bulgaria, fiind controlată în proporţie de 90 la sută de reţele de crimă organizată", declară Stefan Popov, preşedintele RiskMonitor.

"Cu toate acestea, practicarea prostituţiei nu este nici criminalizată, nici legalizată, situaţie ce permite continuarea exploatării, traficului de persoane şi sclaviei", adaugă el.

Sărăcia, marginalizarea socială şi speranţa îmbogăţirii sunt principalele forţe care stimulează prostituţia în Bulgaria, conform Institutului.

RiskMonitor îndeamnă autorităţile bulgare să rezolve vidul legislativ în acest domeniu.

Codul Penal prevede pedepse pentru proxenetism, însă nu şi pentru practicarea prostituţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici