Protecţia mediului - un nou principiu fundamental al unei ţări europene. Despre cine este vorba

Parlamentul italian a aprobat marţi, 8 februarie, o lege care introduce protecţia mediului în Constituţiei, într-un vot apreciat de politicieni şi activişti ca fiind semnificativ pentru viitorul ţării.

777 afișări
Imaginea articolului Protecţia mediului - un nou principiu fundamental al unei ţări europene. Despre cine este vorba

Legea spune că statul trebuie să protejeze mediul, biodiversitatea şi ecosistemul „şi în interesul generaţiilor viitoare”. În plus, se subliniază că orice iniţiativă economică privată nu trebuie să dăuneze sănătăţii sau mediului.

Ministrul Tranziţiei Ecologice, Roberto Cingolani, a numit proiectul de lege „un pas esenţial” pentru Italia, întrucât Roma face eforturi pentru a mobiliza investiţii verzi şi a transforma economia.

„Cred că aceasta este o zi importantă”, a spus Cingolani într-un comunicat citat de Reuters.

Nu este deocamdată clar care vor fi repercusiunile judiciare ale noii legi.

Filiala italiană a World Wildlife Fund (WWF) a declarat că acum se aşteaptă ca parlamentul să adapteze legislaţia existentă privind problemele de mediu.

„În sfârşit, protecţia mediului a devenit un principiu fundamental al republicii, din care viitoarea legislaţie trebuie să fie inspirată şi la care legislaţia trecută trebuie adaptată”, a declarat preşedintele italian WWF, Donatella Bianchi, într-un comunicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici