Protest Greenpeace în Turnul Eiffel faţă de încarcerarea în Rusia a 30 de activişti ai organizaţiei

Un activist Greenpeace s-a instalat, sâmbătă dimineaţă, într-un cort suspendat, la etajul 2 al Turnului Eiffel, în Paris, cerând eliberarea celor 30 de membri ai organizaţiei ecologiste deţinuţi în Rusia, accesul turiştilor în edificiul francez fiind restricţionat din cauza incidentului.

188 afișări
Imaginea articolului Protest Greenpeace în Turnul Eiffel faţă de încarcerarea în Rusia a 30 de activişti ai organizaţiei

Protest Greenpeace în Turnul Eiffel faţă de încarcerarea în Rusia a 30 de activişti ai organizaţiei (Imagine: Lucian Muntean/Arhiva Mediafax Foto)

Activistul a desfăşurat o banderolă pe care scria "Eliberaţi-i pe cei 30 capturaţi în Oceanul Arctic!" şi "Activiştii în închisoare, clima, în pericol".

"Suntem aici pentru a transmite un mesaj Guvernului francez şi a-i cere să facă totul pentru eliberarea celor 28 de activişti şi a doi jurnalişti", a declarat pentru AFP Cyrille Cormier, un reprezentant al organizaţiei Greenpeace.

"Premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, urmează să meargă în Rusia săptămâna viitoare. Îi cerem să discute despre acest subiect", a adăugat oficialul citat.

O navă a organizaţiei Greenpeace, Arctic Sunrise, a fost capturată pe 19 septembrie în Marea Barents, după ce activişti ecologişti au încercat să escaladeze o platformă petrolieră rusă pentru a denunţa riscurile ecologice.

Cei 30 de membri ai echipajului, din 18 ţări diferite, sunt deţinuţi la Murmansk, iniţial fiind acuzaţi de piraterie, apoi de acte de huliganism.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici