Protest la Moscova faţă de piesa Gerogiei pentru Eurovision

Zeci de militanţi pro-Kremlin au protestat luni la Moscova faţă de piesa aleasă de Georgia pentru concursul Eurovision, pe care manifestanţii o consideră "o insultă" la adresa Rusiei şi a premierului Vladimir Putin.

21 afișări
Imaginea articolului Protest la Moscova faţă de piesa Gerogiei pentru Eurovision

Protest la Moscova faţă de piesa cu care Georgia se va prezenta la Eurovision

Mitingul a fost organizat în apropiere de ambasada Georgiei, de tineri din cadrul mişcării Molodaia Gvardia (Tânăra Gardă).

Protestatarii sunt nemulţumiţi de melodia formaţiei Stephane & 3G care se intitulează "We don't want put in", un joc de cuvinte care include numele premierului rus.

Melodia, aleasă prin votul telespectatorilor georgieni, "insultă nu doar Rusia, ci tot poporul rus", declară Maxim Mişcenko, liderul Molodaia Gvardia şi membru al Dumei de Stat.

"Nu trebuie să transformăm un concurs apolitic într-un spectacol politic cu insulte la adresa adversarilor", adaugă Mişcenko.

Unii manifestanţi sunt de părere că este vorba de un complot al Statelor Unite pentru a afecta imaginea Rusiei. "Georgia a ales această piesă pentru că Statele Unite au plătit pentru ea. America a plătit pentru tot în Georgia", a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Evgheni Nasonov.

Concursul Eurovision va avea loc la Moscova în luna mai.

Citeşte şi

Vladimir Putin, ironizat în piesa care reprezintă Georgia la Eurovision (Video)

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici