Protest pentru a salva o pădure din Germania. Ecologiştii au construit adăposturi în copaci, în stil „Robin Hood” | VIDEO

Peste 2.000 de persoane au participat duminică la un protest în apropierea unei păduri seculare din vestul Germaniei în încercarea de a împiedica o companie să defrişeze pădurea pentru a face loc unei exploatări miniere, au anunţat autorităţile, potrivit agenţiei de ştiri Dpa.

1090 afișări
Imaginea articolului Protest pentru a salva o pădure din Germania. Ecologiştii au construit adăposturi în copaci, în stil „Robin Hood” | VIDEO

Protest pentru a salva o pădure din Germania. Ecologiştii au construit adăposturi în copaci, în stil „Robin Hood”

Poliţia a interzis accesul în pădurea Hambacher, aflată în apropiere de Koln şi Aachen, şi încearcă să evacueze activiştii ecologişti care s-au ascuns aici, după ce sâmbătă au arestat 34 de persoane, nouă dintre aceştia suferind răni.

Alţi 14 protestatari au fost arestaţi duminică, iar opt persoane, inclusiv trei poliţişti au fost răniţi în urma unor incidente violente în timpul protestului din zona pădurii Hambacher, a anunţat Poliţia germană.

Grupurile care au organizat protestul estimează că între 5.000 şi 9.000 de persoane au participat la această acţiune.

Situaţia a escaladat duminică după-amiază după ce aproximativ 200 de persoane au încercat să treacă cu forţa peste un cordon al forţelor de ordine pentru a pătrunde în pădure.

Activiştii ecologişti au ocupat pădurea în urma cu şase ani, construind o serie de tuneluri şi adăposturi la mare înălţime în copaci.

Autorităţile au decis recent să evacueze terenul şi susţin că protestul ecologiştilor reprezintă un risc de incendiu.

Pădurea seculară, în care trăieşte o specie protejată de lilieci, se află în apropierea unei mine de cărbune care ar urma să fie extinsă.

O companie care deţine pădurea intenţionează ca începând de luna viitoare să cureţe aproximativ 100 de hectare de teren pentru a extrage lignit, un tip de cărbune inferior foarte poluant.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici