Protest seminud la alegerile din Ucraina - FOTO şi VIDEO

O grupare militantă a femeilor, "Femen", a organizat dumincă un protest faţă de distrugerea bazelor democraţiei în Ucraina, într-una dintre secţiile de votare din Kiev, unde era aşteptat liderul opoziţiei Viktor Ianukovici, relatează Interfax-Ucraina în pagina electronică.

530 afișări
Imaginea articolului Protest seminud la alegerile din Ucraina - FOTO şi VIDEO

Protest seminud la alegerile din Ucraina(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dezbrăcându-se până la brâu, cele patru femei au scandat: "Destul cu abuzurile în ţară!". Acestea au fost arestate pentru tulburarea ordinii publice.

"Ne-am exprimat astfel protestul faţă de ceea ce se întâmplă în ţară", a declarat una dintre femei, Oleksandra Şevcenko.

"Ceea ce s-a întâmplat în Ucraina în timpul alegerilor ar putea pune capăt democraţiei", a declarat aceasta.

Video Stirileprotv.ro

Protestatarele nu îl sprijină pe nici unul dintre candidaţii la preşedinţie, argumentându-şi opţiunea pentru aceată formă de protest prin aceea că în această secţie urma să voteze liderul Partidului Regiunilor, Viktor Ianukovici, iar presa va fi foarte bine reprezentată.

Ele au precizat de asemenea că nu au putut organiza acelaşi tip de protest în Dnipropetrovsk, unde va fi prezent celălalt candidat, Iulia Tomoşrnko, pentru că nu îşi permit să călătorească în afara oraşului Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici