PROTEST TOPLESS în secţia în care a votat Vladimir Putin - VIDEO şi FOTO

Trei militante ale mişcării feministe ucrainene FEMEN au manifestat duminică, topless, în secţia în care a votat Vladimir Putin, marele favorit la alegerile prezidenţiale, înainte de a fi reţinute rapid.

4526 afișări
Imaginea articolului PROTEST TOPLESS în secţia în care a votat Vladimir Putin - VIDEO şi FOTO

PROTEST TOPLESS în secţia în care a votat Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tinerele, cu sânii goi, şi-au scris cu negru pe piept "Fur pentru Putin". Agenţii de securitate şi poliţiştii le-au reţinut imediat şi fără menajamente.

Potrivit site-ului lor, femen.livejournal.com, cele trei militante voiau să fure urna în care cu câteva minute mai devreme actualul premier îşi introdusese buletinul de vot. Ele strigau: "Putin hoţul!".

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a calificat aceste manifestante drept "tinere proaste".

"Aceste tinere sunt nişte proaste. Ele cred că acesta este spiritul romantismului", a declarat el pentru agenţia oficială Itar-Tass.

"Cele mai proaste dintre proaste. Dar dacă vorbim serios, este o încălcare a ordinii publice. În plus, din câte îmi dau seama, ele au rezistat forţelor de ordine, există deci un alt motiv pentru a fi arestate", a adăugat el.

Poliţia din Moscova a anunţat, la rândul său, că cele trei ucrainence au fost conduse la comisariat în urma actelor "provocatoare". Forţele de ordine vor să stabilească în prezent ce formă de urmărire vor adopta.

Mişcarea FEMEN a devenit un fenomen în Ucraina, apoi în Europa, organizând proteste topless pentru a denunţa condiţia femeii, corupţia, prostituţia sau inegalităţile economice sau sociale.

În februarie 2010, patru militante s-au dezbrăcat la alegerile prezidenţiale din Ucraina în biroul în care a votat Viktor Ianukovici, ales atunci la conducerea ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici