Protestatari reţinuţi înaintea slujbei oficiate de Papa Francisc la Havana

Forţele de securitate cubaneze au reţinut duminică cel puţin trei protestatari, care încercau să distribuie manifeste înaintea slujbei oficiate de Papa Francisc în Piaţa Revoluţiei din Havana, relatează Associated Press în pagina online.

184 afișări
Imaginea articolului Protestatari reţinuţi înaintea slujbei oficiate de Papa Francisc la Havana

Protestatari reţinuţi înaintea slujbei oficiate de Papa Francisc la Havana (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficialii i-au ridicat pe protestatari şi au adunat manifestele care fuseseră lăsate pe o stradă din zona pieţei. Deocamdată nu se ştie din ce cauză protestau persoanele reţinute.

Papa Francisc a defilat prin faţa mulţimii adunate pentru prima sa slujbă la Havana, oprind papamobilul din loc în loc pentru a-i saluta pe oameni şi a săruta copiii.

Preşedintele cubanez, Raul Castro, se afla în mulţime, în mijlocul căreia puteau fi văzute numeroase steaguri ale Vaticanului şi Cubei.

În cadrul slujbei, Papa Francisc i-a îndemnat pe cubanezi să aibă grijă unul de celălalt şi nu doar să-i judece pe alţii pentru ceea ce fac sau nu fac.

De asemenea, Papa a implorat Guvernul columbian şi gherilele FARC să pună capăt celui mai îndelungat conflict din America de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici