Protestatarii au adus la ambasada Rusiei de la Kiev coroane funerare "pentru Vladimir Putin"

Persoanele care protestau duminică seara la ambasada Rusiei de la Kiev au adus la reprezentanţă coroane de flori pe care scria "pentru (preşedintele rus) Vladimir Putin", relatează agenţia ucraineană UNIAN.

636 afișări
Imaginea articolului Protestatarii au adus la ambasada Rusiei de la Kiev coroane funerare "pentru Vladimir Putin"

Protestatari au adus la ambasada Rusiei de la Kiev coroane funerare "pentru Vladimir Putin" - presă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit UNIAN, protestele continuă într-un mod paşnic, după ce sâmbătă manifestanţii au reuşit să dea jos steagul rus de pe clădire, să răstoarne maşini şi să spargă mai multe geamuri ale ambasadei.

În faţa reprezentanţei se află, de asemenea, mai mulţi poliţişti şi pompieri.

Protestele la ambasada rusă de la Kiev au izbucnit după ce insurgenţi din estul Ucrainei au doborât, sâmbătă dimineaţă, un avion de transport militar ucrainean în zona oraşului Lugansk, omorând peste 49 de persoane.

Ministerul rus de Externe s-a declarat "indignat" de acţiunile protestatarilor şi a cerut Kievului să ia măsuri pentru a garanta securitatea deplomaţilor ruşi pe teritoriul Ucrainei.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a apreciat că protestele violente din faţa ambasadei Rusiei de la Kiev au fost iniţiate cu scopul de a ocupa clădirea reprezentanţei şi de a provoca o "vărsare de sânge".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici