Video Protestatarii au ocupat clădirea preşedinţiei din Chişinău

Protestatarii de la Chişinău au ocupat clădirea preşedinţiei, relatează Deutsche Welle în pagina electronică, afirmând totodată că mai multe salvări au apărut în apropierea manifestanţilor.

39 afișări

Protestatarii au arborat în faţa intrării preşedinţiei din Chişinău un steag al României, iar pe acoperişul clădirii un drapel al Uniunii Europene, relatează corespondentul RIA Novosti, aflat la locul incidentelor.

Potrivit cotidianului moldovean Timpul, care citează martori oculari, protestatarii au distrus mai multe portrete ale preşedintelui Vladimir Voronin, al cărui mandat expiră marţi.

O parte dintre tineri se îndreaptă spre Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, purtând în mâini steagul naţional şi drapelul Uniunii Europene.

"Ole, Ole! Voronin nu mai e", scandează protestatarii, care le cer jandarmilor să se alăture manifestaţiei.

Primul etaj al Parlamentului este devastat, toate obiectele scoase din Parlament fiind incendiate, iar din spatele preşedinţiei se vede fum, potrivit postului de radio Vocea Basarabiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici