Proteste ale fermierilor italieni. Agricultorii se îndreaptă spre Roma cu tractoarele

  • Fermierii italieni care protestează împotriva birocraţiei şi a importurilor ieftine din afara UE s-au îndreptat luni spre Roma în convoaie de tractoare.
  • Tot în semn de protest, colegii lor din nord au plimbat o vacă pe străzile din Milano.
168 afișări
Imaginea articolului Proteste ale fermierilor italieni. Agricultorii se îndreaptă spre Roma cu tractoarele

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Fermierii din regiuni agricole precum Toscana s-au îndreptat spre sud, spre capitală, purtând pancarte cu sloganuri precum "Fără fermier, fără mâncare", notează Reuters.

Fermierii italieni împărtăşesc multe dintre nemulţumirile exprimate de omologii lor din alte părţi ale Europei în timpul unui val de proteste manifestate în ultimele săptămâni, relevă sursa citată.

Ei se plâng că vânzarea produselor lor are de suferit din cauza importurilor mai ieftine din zone din afara Uniunii Europene - cum ar fi, de pildă, Africa de Nord -, de creşterea costurilor combustibililor şi de impactul măsurilor UE menite să contracareze schimbările climatice.

În Milano, un mic grup de fermieri a dus o vacă la un protest în faţa birourilor guvernului regional din Lombardia.

Pe de altă parte, protestele au încetat în Franţa şi Germania, dar în alte părţi ale UE se intensifică. Luni, fermierii au blocat din nou punctul de trecere a frontierei dintre Olanda şi Belgia, între Maastricht şi Liege.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici