PROTESTE de amploare la Budapesta: Mii de oameni denunţă stilul autoritarist al lui Viktor Orban

Mii de persoane au protestat, marţi, în faţa Parlamentului Ungariei, în centrul oraşului Budapesta, denunţând ceea ce ei consideră a fi conducerea autoritaristă a premierului Viktor Orban, în contextul începerii noii sesiunii parlamentare după scrutinul legislativ, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2496 afișări
Imaginea articolului PROTESTE de amploare la Budapesta: Mii de oameni denunţă stilul autoritarist al lui Viktor Orban

Mii de oameni au protestat la Budapesta, denunţând stilul autoritarist al lui Viktor Orban

Viktor Orban urmează să primească, joi, din partea Parlamentului, al treilea mandat de prim-ministru, un vot care va fi o formalitate.

Protestatarii de la Budapesta, arborând drapele naţionale şi ale Uniunii Europene, au cerut solidarizarea opoziţiei fragmentate.

"Viktor Orban nu este nici creştin, nici democrat", a declarat Balazs Gulyas, unul dintre organizatorii manifestaţiei de protest, referindu-se la un interviu radio în care premierul Ungariei afirma că ar construi "o democraţie creştină de stil vechi".

Formaţiunea de dreapta a lui Viktor Orban, Fidesz, are 133 dintre cele 199 de locuri din Parlament. Viktor Orban este premierul care a rămas cel mai mult la putere în istoria post-comunistă a Ungariei.

Unii protestatari au denunţat şi abordarea dură a lui Viktor Orban faţă de imigranţii extracomunitari. În contextul crizei imigraţiei din Uniunea Europeană, Viktor Orban a decis în 2015 construirea unui gard la frontiera sudică a Ungariei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici