Proteste de amploare la Washington, împotriva politicii lui Obama - VIDEO, GALERIE FOTO

Zeci de mii de persoane venite de pe întreg teritoriul Statelor Unite au defilat sâmbătă, la Washington, pentru a denunţa politica preşedintelui Barack Obama şi mai ales proiectul său de reformare a sistemului de sănătate.

31 afișări
Imaginea articolului Proteste de amploare la Washington, împotriva politicii lui Obama - VIDEO, GALERIE FOTO

Proteste de amploare la Washington, împotriva politicii lui Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Proteste la Washington împotriva politicii lui Obama

Manifestanţii au mărşăluit de la Casa Albă la Capitoliu, sediul celor două camere ale Congresului, unii dintre ei afişând pancarte în care acuzau administraţia democrată că duce ţara spre socialism.

"Avortul nu reprezintă îngrijirea medicală", se putea citi pe o pancartă. "Am văzut destul socialismul în URSS", scria pe o alta, afişată de un imigrant originar din Ucraina, venit din Baltimore.

Proteste la Washington împotriva politicii lui Obama

"Prea multe lucruri îmi amintesc de ceea ce am văzut în ţările comuniste. Comunismul nu a funcţionat în alte părţi, nu va funcţiona nici aici", a afirmat acest manifestant.

În mijlocul bulevardului Pennsylvania, artera pe care Barack Obama şi soţia sa au mers în ziua învestiturii prezidenţiale în ianuarie, Quinn Ryan, în vârstă de 11 ani, afişa o pancartă pe care scria: "Născut liber, taxat până la moarte".

"Ţinând cont de starea economiei, acestea (impozitele) pot afecta cu adevărat modul nostru de viaţă", afirma sora lui, Megan, în vârstă de 13 ani. "Acest lucru ne afectează acasă. Nu este vorba că nu avem ce mânca seara, dar tocmai pentru asta trebuie să ne implicăm acum, pentru ca acest lucru să nu se întâmple".

Manifestaţia era organizată de Freedomworks, o mişcare care cere o scădere a fiscalităţii, o implicare mai redusă a statului şi mai multă libertate economică.

Numeroşi manifestanţi purtau afişe pe care scria "Minţiţi", reluând replica dată preşedintelui de republicanul Joe Wilson, membru al Camerei Reprezentanţilor, în timpul discursului prezidenţial de prezentare a proiectului de reformare a sistemului de sănătate în Congres.

Proteste la Washington împotriva politicii lui Obama

"Este un trădător", a afirmat Lois Calzone, o manifestantă venită din statul Maryland, referindu-se la Obama. "Este fie marxist, fie comunist, iar noi nu suntem. El este total antiamerican".

"Cred că Arabia Saudită îl susţine. De unde a procurat aceşti bani pentru a-şi finanţa campania?", a adăugat ea.

"Dacă nu şi-a ales o biserică la Washington, asta e pentru că nu este creştin. El este musulman", a spus fiica sa.

Poliţia nu a fost în măsură să menţioneze numărul manifestanţilor, dar în cursul după-amiezii mulţimea se putea vedea în tot National Mall, un parc din centrul capitalei, unde se desfăşoară de obicei manifestaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici